KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Meghökkentő rákterápia: Távvezérelt állatokkal gyógyulnak a gyerekek

Meghökkentő rákterápia: Távvezérelt állatokkal gyógyulnak a gyerekek

Szerző: Videokedvenc | 2012. november. 22. 17:31


A Seattle-i gyermekkórház onkológiai osztálya briliáns módot talált a tiltott állatterápiára. A házikedvenceket az internet segítségével távvezérlehetik a súlyosan beteg gyermekek.




A Seattle-i gyermekkórház titkos fegyvere az állatterápia. Megdöbbentő gyorsasággal épülnek fel kis pácienseik, ha kezelésükbe valamilyen házikedvencet is bevonnak, bármilyen bonyolult betegségről is legyen szó. A súlyos daganatos gyermekeket azonban távol kellett tartani a szőrös kisállatoktól, a legyengült immunrendszerük ugyanis képtelen lenne tolerálni az állatok közelségét.
A kórház azonban egy briliáns ötlettel áthidalta a problémát. Egy Idaho-i és egy dallasi állatmenhellyel együttműködésben létrehoztak egy virtuális játszóteret, ahol élő cicák, kutyák, nyuszik, vagy - megdöbbentő módon - kecskék várják a gyermekek online utasításait.

Hogy is kell ezt elképzelni a gyakorlatban? Ezeken az állatmenhelyeken kialakítottak egy szobát, ahol plüss játékokat helyeztek el. A beteg lurkók a Seattle-i kórház steril szobájában ülve vezérlik a számítógép egerével, vagy billentyűzetével a több száz kilométerrel távolabb található robotizált plüssállatokat, amire természetesen a kutya, cica, nyuszi, vagy kecske reagál, azt az érzést keltve a rákos kisgyermekben, mintha ő a saját kezében tartaná ezeket a plüss mütyüröket. Ez a módszer nem csak a gyermekeknek használ, hanem a menhelyen sínylődő állatoknak is kiváló elfoglaltság.

"Bár ez nem olyan, mint egy valódi állat, de ez a legjobb, amit ahelyett ki tudtunk találni. A gyerekek így biztonságos körülmények között, szórakoztató és személyes módon kerülhetnek kapcsolatba ezekkel az állatokkal" - magyarázta az indokokat a kórház alapítványának elnöke.

Az állatterápia idehaza sajnos még gyerekcipőben jár, a határainkon túl azonban egyre nagyobb sikereket arat. A videokedvenc.hu hasábjain is bemutattunk már csodával határos gyógyulásról szóló történeteket, melyeket állatok idéztek elő. Nemrég olvashattátok Lorcan Dillon történetét. A hét éves brit kisfiú szorongásai miatt képtelen volt egy szót is kipréselni a torkán, és bizalmatlan volt mindenkivel a környezetében. Mindez addig tartott, amíg az életébe nem csöppent egy cica.

Vagy például itt van Lucas Hembree és Juno megható története. A kisfiút egy különösen ritka genetikai betegség támadta meg, az orvosok szerint nincs esélye megélni a 15 éves kort. A kisfiú szüleitől kapott egy menhelyi kutyust, Junót, aki a nap minden percében árgus szemekkel követi a 4 éves kisfiú minden mozdulatát, és azonnal jelez a szülőknek, ha egy picit is leesik Lucas oxigénpalackjában a nyomás.
Az állatterápiának tehát igenis van létjogosultsága a konzervatív orvosi kezelések mellett!

A Seattle-i gyermekkórház módszerét egyébként az Egyesült Államokban máshol is bevezetik a közeljövőben, köztük felnőtteket kezelő egészségügyi intézményekben is.


(forrás: cnet.com)


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..