KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Megható: Halálra ítélt kutya a beteg kisfiú egyetlen támasza

Megható: Halálra ítélt kutya a beteg kisfiú egyetlen támasza

Szerző: Videokedvenc | 2012. október. 18. 11:54


Gyógyíthatatlan betegségben szenved a 4 éves Lucas Hembree. A kisfiút egy különösen ritka genetikai betegség támadta meg, az orvosok szerint nincs esélye megélni a 15 éves kort. A kisfiú legjobb barátja Juno, egy menhelyi malinois kutya, aki közvetlenül az elaltatása előtt találkozott a kisfiúval. Történetük megható, de sajnos nem lesz boldog a befejezése!




Bárki, aki fogadott már örökbe menhelyi kutyát pontosan tudja, mennyire hűségesek ezek az állatok. Mintha tisztában lennének azzal, hogy kaptak egy második esélyt az élettől. Pontosan ez történt Junóval, a belga malinois-ával is: pár nappal a végzetes injekció előtt mentették meg. Odaadásával, hűségével és gondoskodásával az állat azóta gyökeresen megváltoztatta a halálosan beteg négy éves kisfiú életét.

Ez a négy éves fiúcska, Lucas egy Sanfilippo-szindróma nevű genetikai betegségben szenved. A gyilkos kór fokozatosan építi le a gyermek mentális funkcióit olyan tünetek kíséretében, mint a magatartásbeli zavarok, vagy a hiperaktivitás. Sajnos a betegség minden esetben halállal végződik, nincs rá gyógymód.

Amikor a kisfiú szülei szembesültek a ténnyel, hogy gyermekük a legjobb esetben is csak a 15 éves kort élheti meg, ráadásul az utolsó éveket valószínűleg már szinte magatehetetlen állapotban, elhatározták, hogy nem temetkeznek önsajnálatba, inkább kihasználják a rendelkezésükre álló időt, szeretetben, békében.
Mivel számos tanulmány bizonyítja, hogy az állatok pozitív hatással vannak a beteg emberekre, gyerekekre, a szülők is segítő kutyát szerettek volna.

Profi terápiás kutyára nem volt pénzük (hozzávetőlegesen 15 ezer dollárt, átszámolva nagyjából 3 millió forintot emésztett volna fel a családi kasszából egy kiképzett segítő eb) az apa közösségi oldalakon próbált megfelelő ebre bukkanni. Így került a család életébe Juno, a menhelyi belga malinois. Az állatnak már csak napjai voltak hátra az elaltatásig. Chester, az apa a lehető legjobb időben talált rá az értékes állatra, ez a kutyus ugyanis egy rendkívüli egyed. Junot azért dobta ki korábbi gazdája, mert képtelen volt őt megérteni, nem tudott mit kezdeni mozgékonyságával.
Chester korábban malinois kutyák kiképzésében segédkezett, így pontosan tudta, mit várhat el az állattól és hogyan tanítsa meg különböző dolgokra.

Lucas, a beteg kisfiú és Juno, a halál torkából megmentett roppant intelligens kutyus azóta elválaszthatatlanok. Juno jelez, ha a kisfiú oxigénjének szintje a kritikus érték alá esik, a közös séták alkalmával pedig szótlanul tűri, hogy belé kapaszkodjon. A kutya óriási segítségére van az egész családnak, valószínüleg ő így rója le háláját, amiért megmentették a halálos injekciótól.
 

(forrás: globalanimal.org)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..