KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Yorki Fesztivál sztárokkal, most vasárnap!

Yorki Fesztivál sztárokkal, most vasárnap!

Szerző: Videokedvenc | 2012. szeptember. 19. 16:59


Szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor szeretettel várja a yorki-rajongókat és minden érdeklődőt a Strázsa Kutyakiképző Iskola telepén – Népliget, Vajda Péter utca (az Építők sportpályája mellett) – a második Proplan Yorki Fesztivál. Amely első lesz abban, hogy itt lehet jelentkezni az először megtartandó Yorki Akadémiára is.




Kis Hegedűs Réka nem először rendezett színes, vidám, családias programokat, amelyeken összetalálkozhattak, elbüszkélkedhettek kedvenceikkel, és hasznos információkat gyűjthettek a kiskutyusok barátai. Ez alkalommal is Réka ötletes szervezése garantálja, hogy a nagyszabású találkozón mindenki jól érzi majd magát – járjon két lábon vagy négyen. Fontos hozzátenni: nem csupán yorkik, hanem valamennyi fajtájú kistestű kutya bemutatkozását várják a szervezők mind a Fesztivál sokrétű, gazdag programjában, mind az Akadémián.

A változatos programban szerepel alapengedelmességi, agility (gyorsasági) és kutyaszépségverseny, melyek helyezettjei különböző jutalmakban részesülnek. A legelsőnek bizonyult versenyző díja 30 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Itt jegyezzük meg: nem csak a közönség soraiban várható számos, a médiából ismert arc megjelenése. A zsűriben helyet foglal többek között a népszerű énekes, Bebe, Bíró Ica, Bús Edina autóversenyző és MC Ducky.  A szakmai ítészeket Bodnár Kinga tenyésztő, Horváth Ildikó kutyakiképző, oktató és Varga Mónika, a yorki-szakkönyvek szerzője képviseli majd. A rendezvény háziasszonya Kocsis Alexandra, a Miss Earth szépségverseny győztese lesz.

A Yorki Akadémiának különben csak a beiratkozása és – fakultatív jelleggel – első elméleti „órája” lehetséges a Fesztivál helyszínén, a továbbiakban az Óbudai Kutyakiképző Iskola területén (III. Királyok útja legvége) tartják a foglalkozásokat. A korhatár: legalább 6 hónap (a kutyusoké természetesen, a gazdi nincs korhatárhoz kötve). Az alapkiképzés díja 28 ezer forint, a BH1 ( középfokúé) +5 ezer, amelyhez MEOE-bizonyítványt kapnak a sikeresen vizsgázók. 

A Fesztivál tartama alatt nem csak a szakértő zsűritagok állnak információkkal az érdeklődők rendelkezésére. Ott lesz dr. Varga József állatorvos is munkatársaival, hogy tanácsokkal lássák el a hozzájuk fordulókat.

A rendezvényre a belépés 900 forint. Hat éven aluli gyermekeknek ingyenes. Parkolási díj nincs.





 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..