KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Ilyen volt a 2. Yorki Fesztivál

Ilyen volt a 2. Yorki Fesztivál

Szerző: Videokedvenc | 2012. október. 01. 13:23


Ismert emberek, cuki kutyák, nagy nyeremények. A sikerrecept működik! A 2. Yorki Fesztivál rendkívül népszerű volt a gazdik és a sztárok körében egyaránt.


Hatalmas közönségsikert aratott a 2.Yorki Proplan Fesztivál. Kis Hegedűs Réka nem először rendezett színes, vidám programokat, amelyeken csilloghattak kedvenceikkel és hasznos információkat gyűjthettek a kiskutyusok barátai. Ezúttal közel 800 kutyarajongó volt kíváncsi a Fesztivál eseményeire, ismertek és ismeretlenek egyaránt. Itt volt a népszerű énekes, Bebe, Bíró Ica, és Molnár Imre, az Irigy Hónaljmirigy sztárja is elhozta kiskutyáját, de feltűnt kedvencével Tolvai Renáta is.




Mi volt a siker titka? Itt mindenki nagyon jól érezte magát: legelőször is a kutyusok, akik a kiterjedt füves területen kedvükre futkoshattak, találkoztak fajtársaikkal, produkálták magukat a versenyeken, érezték, hogy a figyelem középpontjában vannak. Azután a gazdák, akik a jó levegőn eltöltött délutánon Bodnár Kinga tenyésztő, Horváth Ildikó kutyakiképző és Varga Mónika, a yorki-szakkönyvek szerzőjének jól hangosított előadásait hallgatták kényelmesen üldögélve a színpad előtt, a különböző kutyavetélkedők szüneteiben.



A versenyeken kiválóan szereplő kutyusok nemcsak tulajdonosaik büszkeségét fényezték, de a bohókás yorkik sok vidám percet is szereztek kedves önfejűségükkel. Az agility kanyargós csatornájából a rossz oldalon visszaszaladó kutyus mutatványát épp oly hangos derültség övezte, mint azét a yorkiét, aki a gyorsasági versenyen félbehagyva a sebes vágtát, úgy gondolta, inkább udvarolni egy aranyos kis szukának. A versenyek nyertesei és helyezettjei értékes ajándékokat kaptak – kutyatápszerek, pórázok, kellékek – a Purina cég jóvoltából.

Dr. Varga József állatorvost arról kérdeztük, mi volt a leggyakoribb probléma, amivel a Fesztivál látogatói megkeresték, tanácsait kérték. „A rendezvény alatt, mint valami körmölő és szemtisztító masina, működtünk segítőimmel, szinte szünet nélkül. A yorki egy nagyon aranyos és eléggé pici kutyácska, akit a gazdik előszeretettel babusgatnak, de nem merik erősen megfogni, merő sajnálatból és a hozzáértés hiányából. Hosszú szőre miatt ugyanis gondoskodni szükséges a megfelelő higiéniájáról: gyakran kell a szeme körül a csipákat letisztítani például, a popóját rendbe tenni. Terrier lévén a kutyus amilyen kicsi, olyan mozgékony és akaratos, nem könnyű a pedikűrözése, de nem szabad elhanyagolni azt sem.”

 
A doktor úr elmondta: nem azért ajánlatos az ivartalanításuk, hogy könnyítse a gazdik életét, hanem sokkal inkább az egészségük miatt. A gazdák meg se próbálják pároztatni őket, legtöbbjük apró termete és fejletlen szervei miatt nem is alkalmas kölykök kihordására. Ezt hagyják a tenyésztőkre. Az úgynevezett álvemhesség következtében nem ritka az emlőrák vagy a méhgyulladás köreikben.

Az állatorvos nem híve a túlzottan apró, divatebek kitenyésztésének. Ezek szervei nem működnek megfelelően, számos genetikai hiba, például cukorbetegség okoz szenvedést nekik, egyáltalán nem érzik jól magukat a bőrükben. 

Feltűnést keltett a résztvevők kavalkádjában egy sajátos kitűző, melyet több látogató viselt a rendezvényen. Pap-Szigetiné, Tímea elmondta, ők a Tüneményes Yorki Manók klub tagjai. Csaknem ezren vannak, szerte az országban, sőt a határon túl is. Mivel csak a facebookon kommunikáltak eddig, a Fesztiválra készíttettek egy jelvényt, hogy végre személyesen megismerjék egymást.




 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..