KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Új állatmenhely épül Bécsben

Új állatmenhely épül Bécsben

Szerző: Videokedvenc | 2013. augusztus. 29. 16:21


Mintegy 150 kutya, 300 cica és többszáz kisállat kényelmes és korszerű elhelyezését teszi lehetővé Bécs új menhelye és állatvédelmi kompetencia központja, az Állatkvártély, amelynek ma tették le az alapkövét. A 15 millió eurós létesítmény 2015-re készül el.


Fotó: Christian Jobst/PID



„Megérdemlik az állatok, hogy mi, emberek tisztelettel, együttérzéssel és megértéssel bánjunk velük. Az Állatkvártéllyal szeretetet és reményt adunk a szükséget szenvedő állatoknak” – mondta Günther Havranek, az Állatvédelmi Alapítvány (Tierschutzstiftung) elnöke a létesítmény alapkőletételén.

Az új állatvédelmi kompetenciaközpont, az Állatkvártély (TierQuarTier) Bécs északi részén, a Breitenleer Straße-ban kapott helyet. A 9.700 négyzetméternyi területen mintegy 150 kutya, 300 macska és többszáz kisállat korszerű elhelyezésére lesz lehetőség. A tervezés során kikérték az angol menhely-specialista, Alex Darwill véleményét, aki világszerte több ilyen telep létesítésében is részt vett.

Az új menhelyen szép, napos kennelek és ketrecek, modern egészségügyi- és karantén-állomás, átgondolt szellőző- és fűtőrendszer, rövid kiszolgálóutak valamint egyszerű látogatói tájékoztatórendszer szolgálja majd ember és állat kényelmét. Lesz kutyakiképző-hely és egy többfunkciós terem is konferenciáknak, továbbképzéseknek. A szomszédos szeméttelepnek köszönhetően pedig, ahol évi 3.000 háztartás számára elegendő energiát állítanak elő fermentációs gázokból, tisztán zöldárammal és hővel működik majd a menhely.

Az Állatkvártélyban a látogatók nem mehetnek majd be a kennelekhez – hogy ne zavarják a többi kutya nyugalmát – hanem eb és jövendőbeli gazdája egy szépen berendezett szobában találkozhat, miután a gazdi képekről kiválasztotta majdani kedvencét. Azok pedig, akik nem akarják vagy nem tudják a számukra kedves állatot hazavinni, pártfogásba is vehetik azt. Vagyis a menhelyen rendszeresen látogathatják, gondozhatják, de nem kell örökbe fogadniuk.

Az Állatkvártély 2015-re készül el, az építési költségek 15 millió euróra rúgnak, amiből 10 millió eurót Bécs Városa, 5 milliót pedig az Állatvédelmi Alapítvány biztosít – adományokból.

Az osztrák főváros 2010 óta dolgozik a kóbor, kitett vagy elkobzott állatok elhelyezésének megújításán, hogy az hosszú távon is fenntartható legyen és lépést tartson a kor igényeivel.



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..