KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


SZŰZ

SZŰZ

Szerző: Videokedvenc | 2012. június. 18. 14:06


Nyugodt, nagyon hűséges, odaadó, kényesen tiszta. Érzékeny a lábfeje és az emésztése. Előfordul, hogy magtalan. Kissé ijedős, visszahúzódó.




Erre a hónapra már rányomja bélyegét a nyár búcsúja. Eljött a betakarítás ideje, melyhez szorgalom, nagyfokú munkakedv és rendszeretet szükségeltetik. Régebben ilyentájt lányok, asszonyok dolgoztak a földeken, ezért uralja ezt az időszakot a Szűz jegye.
A Szűz, mint köztudott, a tisztaság, valamint az érintetlenség jelképe. A Szűzre nehezedik a gond, hogy megőrizze érintetlenségét, ám a felelősség is, hogy materiális módon megvalósítsa üdvözítő küldetését, hiszen egyszersmind a termékenység és az ész mítosza.
Termékenység és ész? Az ellentmondás csupán látszólagos. A Szűz jegye változatos és moz­galmas. A szűziesség állapota ugyanilyen labilis, ugyanígy ingadozik a féktelen szenvedé­lyek és az illem, az ész és az érzelmek között.
A Szűz uralkodó bolygója a Naphoz legközelebb eső égitest: a Merkúr. Ez a csillag olyan közel kering a központi csillaghoz, hogy mindössze nyolcvannyolc napra van szüksége ahhoz, hogy megkerülje. Míg a többi bolygó lényegében tempósan halad pályáján, a Merkúr szinte pörög a Nap körül. A hozzárendelt fény és higany is így hat a földi élőlényekre: gyorsan és szabálytalanul. A Merkúr ilyenformán jól összeillik az Ikrek jegyével. Asztrológiailag ez azt jelenti, hogy ez a bolygó voltaképpen két jegy ura: a az Ikreké és a Szűzé...

A Szűz kutya

A Szűz jegyében született eb lényének alapvonása a hűvös tartózkodásban, bizonyos esetekben egyfajta ideges - netán félénk - nyugtalanságban fejeződik ki. Az embernek az a benyomása, hogy az ilyen állat folyton keres valamit...
A Szűz kutya csöndes, visszahúzódó természete a nemi életben is megnyilvánul. Magatartása többnyire a szó szoros értelmében „szűzies”, vagyis óvatos és válogatós, éppen ezért, ha nem tetszik neki a kiválasztott partner, ne is erőltessük a dolgot!
A szűzies természet együtt jár egyfajta mániákus tisztaságszeretettel. Kutyánk majdhogynem betegesen kényes etetőedényének és itatótáljának tisztaságára. Táplálása sem könnyű feladat, tudniillik fölöttébb igényes, azt is mondhatnánk, finnyás!
A Szűz kutya tisztasági szenvedélyéről egyébként a legfrappánsabban úgy győződhetünk meg, ha fürödni hívjuk. A legtöbb kutyát ugyanis, mint tudjuk, már a fürdőkád és a sampon puszta látványa is elrettenti, menekülésre készteti. A Szűz jegyében született eb viszont kifejezetten lelkesedik ezért a procedúráért. Fekvőhelyét is példásan „rendben tartja”. Kifejezetten boldog, amikor új „ágyneműt” kap. Ilyenkor tüstént elfoglalja a helyét, és szemlátomást elégedetten trónol a friss huzaton vagy takarón.
A Szűz eb kifejezetten vizslató típus. Erős benne a késztetés, hogy mindent alaposan
szemügyre vegyen, kipróbáljon. A kutyások ismerik jól négylábú barátaink ama jellegzetes szokását - különösen vonatkozik ez a fejlődésben lévő kölykökre és a serdülő ebekre - hogy minden ismeretlen tárgyat a szájukba vesznek és megrágcsálnak, vagyis megvizsgálnak. Ez a fajta kíváncsiság - amit a viselkedéskutatók mi ez? reflexnek neveznek - a nyiladozó értelem egyik feltétele, illetve jele. Nos, a Szűz kutyák ilyenformán átlagon felüli intelligenciájúak, hiszen átlagon felül kíváncsiak, érdeklődők!
A Szűz jegye alatt született eb másik rokonszenves tulajdonsága, hogy meglehetősen fegyelmezett; könnyű engedelmességre szoktatni. Ám miután meglehetősen érzékeny és kissé félénk természetű, a parancsolgatást, a kemény hangot nehezen viseli el. A durva bánásmód pedig egyenesen tönkreteszi!
Alapvetően egészséges alkat, legfeljebb bizonyos gyomor- és bélbántalmak jelentkezhetnek nála. Mancsaira is érzékeny kissé.
Összefoglalva: A Szűz kutya nyugodt, hűséges, engedelmes, kényesen tiszta, odaadó, olykor eléggé visszahúzódó, azt is mondhatnánk: félénk, ijedős természetű. Meglehetősen finnyás, válogatós, viszont könnyen kezelhető, fegyelmezett. Érzékeny a mancsa és az emésztése. Előfordul, hogy magtalan.

A Szűz gazda

A Szűz jegyében született ember lényének alapvonása néha visszafogott, szenvtelen viselkedésben nyilvánul meg, olykor viszont inkább egyfajta ideges nyugtalanságban, amely többnyire úgy hat, mintha folyton keresne valamit. Lényegében a rend és a pontosság keresése ez, egyszersmint szorongás - nem felejtett-e el valami lényeges dolgot - valamint mindig éber készenlét, nehogy elszalasszon holmi kedvező alkalmat.
A „hidegvérű” Szűz legtöbbször életerősnek, kiegyensúlyozottnak látszik, de lelke mélyén nem az. Külső nyugalma csak álca, mert valójában rendkívül fogékony az élet veszélyei, vesződségei iránt. Ezért aztán jó szolgálatot tehet neki egy erős, magabiztos, kiegyensúlyozott négylábú társ - fekete terrier, cane corso, hovawart, bordeaux-i dog -, „akire” minden helyzetben számítani lehet.
Nem árt azonban felhívni a figyelmet az érem másik oldalára is, arra, hogy nagyon sok Szűzre jellemző egyfajta túlzott rendszeretet és tisztaságmánia. Az olyan Szűz, aki elszántan üldöz minden egyes porszemet, szemetet, rögeszmésen takarít és fertőtlenít, lehetőleg ne tartson kutyát!
A Szűz általában örömét leli minden olyan tevékenységben, ahol pontosságra, nagy figyelemre van szükség, ahol ügyelni kell az apró részletekre. Ilyenformán hobbija lehet például mindenféle barkácsolás, és miután szereti a természetet is, bizonyára örömére szolgál, ha saját kertjében tevékenykedhet, s így összekötheti a kellemest a hasznossal. Mindezekből következik, hogy a Szűz állatbarátból igen jó tenyésztő válhat. Amennyiben tehát kutyatenyésztésre adja a fejét, jó okkal feltételezhető, hogy nem szaporítást, hanem nemesítést végez majd, és kenneljéből igen jó minőségű kiskutyák kerülnek ki, bármilyen fajtáról legyen is szó!...
Miután a Szűz domináló eleme a föld, mindenekelőtt Bak és Bika, esetleg Skorpió jegyű kutyát tartson testőrnek, kísérőnek, társnak, illetve ilyen jegyben született kutyákat tenyésszen. Fajtájára nézve pedig az említetteken kívül javasolhatjuk az akitát, a középschnauzert, valamint a kerry blue terriert.


Híres Szűz kutyabarátok
  • Lev Nyikolajevics Tolsztoj (1828. szeptember 9.)
  • William Golding (1911. szeptember 19.)
  • Kossuth Lajos (1802. szeptember 19.)
  • Blaha Lujza (1850. szeptember 8.)
  • Szent-Györgyi Albert (1893. szeptember 16.)
(Szöveg, a szerző engedélyével: Veress István - Kutya horoszkóp)





 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..