KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Szívszaggató felvétel a vadonból

Szívszaggató felvétel a vadonból

Szerző: Videokedvenc | 2012. november. 07. 08:46


A természet egyszerre gyönyörű és kegyetlen. Ezt a kettősséget mutatja be a következő felvétel. Egy kardszárnyú delfin család üldöz egy vidra családot. A végén nem marad más, csak a szívszaggató sikoly az alaszkai rengetegben.




Kegyetlen világ a vadon, ha nem a tápláléklánc csúcsán vagy! A következő videó is ezt mutatja be. Az alaszkai öbölben járunk. Egy karszárnyú delfin család (ismertebb nevén gyilkos bálna) üldözőbe vett egy vidra családot. Az akciót egy kis halászhajó munkásai rögzítették. A mama vidra menedéket lelt a csónakon, de gyermekét elragadták a delfinek. Ez eddig egy mindennapos történet, a szívünk azonban ezután szakadt meg igazán. A mama vidra kétségbeesett sírásba kezdett, mikor elmúlt az életveszély, de gyermekét nem találta sehol...



A tengeri vidrák száma, feltételezések szerint 150 000–300 000 között volt. 1741–1911 között könyörtelenül vadászták őket, ezért egyedszámuk az időszak végére 1000–2000-re csökkent. A nemzetközi vadászati tilalom, az élőhelyek megóvása és a visszatelepítések segítettek a tengeri vidrának, hogy újra benépesítse az egykori elterjedési területének a kétharmadát. A tengeri vidra állomány helyreállása nagy sikert jelent a tengeri természetvédelemben, bár az Aleut-szigeteken és Kaliforniában az állomány nagysága napjainkban visszaesett. Az állatot, a halászok és a kagylótenyésztők törvénytelenül üldözik (ölik és elkergetik még a nekik kijelölt helyekről is), a betegségek és az időnként tengerbe ömlő olaj miatt még mindig a veszélyeztetett állatok listáján tartják.

Ez a faj sokféle hangot képes kiadni: a kiskutya nyüszítéstől a sirály kiáltásáig. Amikor a nőstények nyugodtak, búgó hangokat hallatnak, a hímek viszont torokhangokat. A veszélyben levő felnőttek fütyülnek, sziszegnek vagy éppenséggel visítanak.

Bár a tengeri vidrák játszanak és érintkeznek egymással, mégsem mondható, hogy társas állatok. Az idejük legnagyobb részét magányosan töltik, a felnőttek egyedül vadásznak, ápolják bundájukat és védik magukat.

(forrás: dailymail/wikipedia)


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..