KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Sok pici csaholás sokra megy: Fesztiválra gyűltek bandázni a yorkik

Sok pici csaholás sokra megy: Fesztiválra gyűltek bandázni a yorkik

Szerző: Adamik Zs. | 2013. szeptember. 26. 10:26


Fantasztikus fesztiválhangulatban telt a harmadjára megrendezett Pro Plan Yorki Fesztivál a Zöld Pardonban.




Parádés hangulatban került megrendezésre a yorkik kedvenc éves falkakalandja. Harmadjára gyűltek össze a kutyusok és a gazdik a Pro Plan Yorki Fesztiválon szeptember 22-én, amely ezúttal a Zöld Pardon területén került megrendezésre. A napsütéses időjárás több, mint 550 résztvevőt csábított a helyszínre, ahol finom falatokon túl színes programokkal készültek a szervezők. A szokásos állatorvosi rendelés, és kutyakozmetikázás mellett kutya-gazdi fotózás színesítette az ebbéli jóságokat.
 


Mint azt Kis Hegedűs Réka főszervező a videokedvenc.hu-nak elmondta: a helyszínváltozás nem csupán a  fesztiválhangulatnak kedvezett, a hatalmas lelátón a hagyománnyá vált futó- és szépségverseny is sokkal élvezhetőbbé vált. "A legnagyobb nyereségnek mégis azt tartjuk, hogy nem csupán a yorkisokat tudtuk becsábítani. Rengeteg egyéb fajta is képviseltette magát, de a családokat és ebteleneket is nagy számban tudtuk rávenni arra, hogy megismerjék ezt a fantasztikus kutyafajtát."
 

És hogy mitől fantasztikus egy yorki? Ez is kiderült, méghozzá abból az érdekes, és hasznos kvízből, melyet Soós Attila kinológus, nemzetközi küllembíró állított össze. Mint azt elmondta: a kvíz lényege az volt, hogy felvilágosítsák a látogatókat a yorkikról, a természetükről, a legfontosabb tartási szabályokról. "Próbáltuk persze az egészet humoros és közérthető formába csomagolni - mondta el a szakember - Arra a kérdésre például, hogy a hazai celebvilág mely képviselője számít vajon a leghíresebb yorkisnak, három válaszlehetőség volt megadva: a Vas-, az Acél-, vagy a Metállady?
A helyes válasz: Bíró Ica!

Idén először mókás jelmezversenyben is részt vehettek a kutyusok, ahol a kreativitás, és az ötletesség is számított leginkább - nem csoda, hogy a komoly kihívásnak egy kis kalóz felelt meg végül. A kutyaparadicsom kutyaiskola agility bemutatót tartott, valamint tanította is a kis yorkikat az akadályok rejtelmeire.
 

Mindent összevetve fantasztikus eseményen van túl a hazai kutyásközönség. Nem kis szó ez, hiszen egy csapatot összekovácsolni kemény, és embert próbáló feladat, ám a hazai yorkisok immár - s ezt bizton állíthatjuk - nem csupán szimpla kutyások, hanem egy nagy, és összetartó család tagjai. Jövő szeptemberben újra találkozunk!
 
Néhány szó a yorkiról

Annak ellenére, hogy a fajta története alig több mint egy évszázados, keveset tudni eredetéről. Csupán annyi a biztos, hogy yorkshire-i munkások tenyésztették ki, feltehetően fekete-cser, máltai és skye terrierek segítségével. Kialakításában részt vehetett még a ma már kihalt Clydesdale és a kis angol terrier is.
 
 


 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..