KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


MÉRLEG

MÉRLEG

Szerző: Videokedvenc | 2012. június. 18. 14:09


Szép küllemű, kényelemszerető, tiszta, szereti a zenét(?), nem nagyon agresszív, könnyen alkalmazkodó és nagyon „szerelmes” természetű. Érzékeny az idegrendszere, a veséje és az ágyéka.
Az idő még szép, varázslatos hangulatot teremt az ősz színeinek pompája, kedvet ad a szórakozáshoz, az ünnepléshez, az összejövetelekhez, a társasági élethez...
A Mérleg periódusának kezdete egyúttal a Szűz jegy idejének vége, valamint az állatöv felezőpontja. A Nap már félig befutotta égi pályáját, ami a Kossal kezdődik és a Halakkal ér véget.
E csillagjegy évada az ősz, méghozzá a legvonzóbb, legszebb szakaszában. Tarkállik a természet, színesednek a lombok, ám a színek lenyűgöző orgiája egyúttal a búcsú előjele.
A Mérleg az objektív mérlegelés jelképe is, hiszen az igazság megtestesítőjét, Justitiát
mérleggel a kezében ábrázolják. Különlegessége pedig az, hogy tárgyjelkép: a zodiákusban egyetlen állat sem felelhet meg neki, mint ahogyan a két másik levegőjegynek, az Ikreknek és a Vízöntőnek sem.
A Mérleg egyébként a találkozás mítosza: jelzi a társasági érintkezés, a társas élet kezdetét. Kibontakozik a szellemi élet, kezdődik az elképzelések, tervek valóra váltása.

A Mérleg kutya

A Mérleg jegyében született ebek megértéséhez is ez a varázsszó: társaság. Igaz, kutyáinkra általában jellemző, hogy rendkívül szociális élőlények. Nem véletlen, hogy valamennyi állat közül éppen ők váltak az ember leghűségesebb, legodaadóbb társaivá. A Mérleg jegyében született kutya azonban különösen társaságkedvelő, családszerető. Szeretetreméltó, nyugodt, kedves, kiegyensúlyozott. Minden kutyával és mindenféle más háziállattal jól megfér, sőt egyenesen igényli a társaságukat.
A Mérleg kutya minél nagyobb családi közösségben él, annál boldogabb. Egyenesen létszükséglet a számára, hogy „falkához” tartozzon. Ebből adódóan könnyen alkalmazkodik, s csak nagyritkán agresszív. Azt mondhatnánk, hogy általában egyetlen kutyában sincs annyit tapintat és megértés a gazdája rigolyái, szélsőséges hangulatai iránt, mint az ilyen jószágban. Mindig megérti az őt körülvevő emberek és állatok stílusát, magatartását, mert kifejezetten keresi a harmóniát. Éppen ezért többnyire ösztönösen igazodik mások elvárásaihoz, hangulataihoz.
A Mérleg jegyében született kedvenc rendszerint jó egészségnek örvend, ám a veséje nagyon érzékeny a különféle betegségekre, különösen a megfázásra és a gyulladásokra. De az egész ágyék- és medenceöv veszélyeztetett nála. Ezért nem árt, ha bizonyos előjelekre odafigyel a gazda, és idejében cselekszik!
Melyek ezek? Vizsgáltassa ki négylábú barátját, ha azt tapasztalja, hogy feltűnően sokat iszik és sokszor, nagy mennyiségű vizeletet ürít, ha nehezen vizel vagy ellenkezőleg: nem képes visszatartani vizeletét. Feltűnően bűzös lehelet, étvágytalanság, testsúlycsökkenés mind-mind olyan bajlós jelek, melyek jelentkezésekor haladéktalanul keressük fel az állatorvost!
A Mérleg kutyák egyébként általában elsősorban akut betegségekben szenvednek, amik hirtelen törnek rájuk. Ilyenek például a fertőzések és a különféle sérülések. Gondos ápolás mellett azonban hamar meggyógyulnak.
Összefoglalva: A Mérleg eb szép küllemű, kényelemszerető, tiszta, jó természetű, csak nagyon ritkán agresszív. Könnyen alkalmazkodik minden helyzethez és élőlényhez. Kifejezetten társas lény. Érzékeny a veséje, az idegrendszere és az ágyéka.

A Mérleg gazda

Akárcsak a hasonló jegyben született eb, a Mérleg ember is igazi társasági lény. Ha például foglalkozására nézve politikus: eszményi képviselője, szószólója mindenfajta érdekközösségnek, csoportosulásnak. Az ilyen ember ideális békéltető is. Ha a vita a holtpontra jut, a Mérleg előbb-utóbb megoldja a problémát, mégpedig úgy, hogy salamoni döntést hoz.
A Mérleg nem az a típus, aki megtartja magának a gondolatait. Mindig keresi az érintkezést az aktív emberekkel, megértő közönséggel, amely tevékenyen hozzájárul a társalgáshoz. Társaságban a Mérleg a középpont. Rendkívül kellemes megjelenésű és kedvelt beszélgetőpartner. Szellemes és gunyoros, de sohasem durva vagy sértő.
Sokat ad a formákra, s nagy súlya van nála a ruha- és divatkérdéseknek. Éppen ezért arra törekszik, hogy négylábú barátja is „divatos” és „jó megjelenésű” legyen. Ilyenformán különösen sok öröme telhet például az elegáns orosz agárban, a feltűnő méretű és megjelenésű leonbergiben, az extra küllemű és viselkedésű basenjiben, avagy az ugyancsak nem mindennapi látványt nyújtó nápolyi masztiffban.
A Mérleg hobbija is sokszor összefügg a jó ízléssel, a divattal, például antik tárgyak gyűjtésével, belsőépítészettel. Mindenesetre ne olyan hobbit - és ne olyan fajtájú ebet! - válasszon, mely túlságosan kemény munkát igényel vagy sok „piszokkal” jár.
Ne bajlódjon például gubancos-nemezes szőrzetű komondorral, óangol juhászkutyával és általában olyan hosszú bundájú ebekkel, melyek szőrzete mindennapos, gondos, alapos ápolást kíván! Tudniillik könnyen megeshet, hogy hamarosan megbánja választását, és elmegy a kedve az egésztől, ha rádöbben, hogy hobbija egyszer csak munkává „fajul”.
A Mérlegek elsősorban a Kosokkal harmonizálnak, de jól illenek hozzájuk a másik két levegőjegy, az Ikrek és a Vízöntő csillagzata alatt született kutyák is. A fentebb ajánlott fajtákat kiegészíthetjük a különleges színű és küllemű kerry blue terrierrel, az ellentmondásos érzelmeket kiváltó kínai meztelen ebbel és az ugyancsak vegyes véleményeket provokáló angol bulldoggal vagy a shar-peivel, azaz a kínai harci kutyával.


Híres Mérleg kutyabarátok
  • Brigitte Bardot (1934. szeptember 28.)
  • Friedrich Nietzsche (1844. október 15.)
  • Fridtjof Nansen (1851. október 10.)
  • Liszt Ferenc (1811. október 22.)
  • Déry Tibor (1894. október 18.)

(Szöveg, a szerző engedélyével: Veress István - Kutya horoszkóp)


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..