KEDVENC BLOGOK

Vajna Timi volt a háziasszonyunk a 2016-os Szent Gertrúd díj átadáson
Idén átadtuk immáron harmadik alkalommal a Szent Gertrúd díjat azoknak a kedves embereknek..
Allergia még mindig
Zizu a múltkori szteroid injekció után 4 hétig nem vakarózott és nem rágta a lábait. A..
Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
a nagy felfedezés
és igen! felfedeztem jókait töviről hegyire! sőt lakberendeztem is, meg pakolásztam,..
Riadalom a Garázs utcában
 Zsani kisasszony már megint nagyot alakított az esti sétánál. Hátul a garázsok mögött..
Napi kvíz
 Ki ez a fruska a kis szerencsétlennel? Annyi segítség , hogy híres Mopsz gazdi, de inkább a..
Casi már nem igazi pasi...
"Sajnos" elérkezett az idő, hogy Casi találkozzon az állatorvossal és ivartalanítsák.Január..
RÖVID SZŐRŰ CSIVAVA Chihuahua
Éber, könnyen tartható, nagyon kicsi kutya A Chihuahua. A csivava történetét illetően..


MÉRLEG

MÉRLEG

Szerző: Videokedvenc | 2012. június. 18. 14:09


Szép küllemű, kényelemszerető, tiszta, szereti a zenét(?), nem nagyon agresszív, könnyen alkalmazkodó és nagyon „szerelmes” természetű. Érzékeny az idegrendszere, a veséje és az ágyéka.
Az idő még szép, varázslatos hangulatot teremt az ősz színeinek pompája, kedvet ad a szórakozáshoz, az ünnepléshez, az összejövetelekhez, a társasági élethez...
A Mérleg periódusának kezdete egyúttal a Szűz jegy idejének vége, valamint az állatöv felezőpontja. A Nap már félig befutotta égi pályáját, ami a Kossal kezdődik és a Halakkal ér véget.
E csillagjegy évada az ősz, méghozzá a legvonzóbb, legszebb szakaszában. Tarkállik a természet, színesednek a lombok, ám a színek lenyűgöző orgiája egyúttal a búcsú előjele.
A Mérleg az objektív mérlegelés jelképe is, hiszen az igazság megtestesítőjét, Justitiát
mérleggel a kezében ábrázolják. Különlegessége pedig az, hogy tárgyjelkép: a zodiákusban egyetlen állat sem felelhet meg neki, mint ahogyan a két másik levegőjegynek, az Ikreknek és a Vízöntőnek sem.
A Mérleg egyébként a találkozás mítosza: jelzi a társasági érintkezés, a társas élet kezdetét. Kibontakozik a szellemi élet, kezdődik az elképzelések, tervek valóra váltása.

A Mérleg kutya

A Mérleg jegyében született ebek megértéséhez is ez a varázsszó: társaság. Igaz, kutyáinkra általában jellemző, hogy rendkívül szociális élőlények. Nem véletlen, hogy valamennyi állat közül éppen ők váltak az ember leghűségesebb, legodaadóbb társaivá. A Mérleg jegyében született kutya azonban különösen társaságkedvelő, családszerető. Szeretetreméltó, nyugodt, kedves, kiegyensúlyozott. Minden kutyával és mindenféle más háziállattal jól megfér, sőt egyenesen igényli a társaságukat.
A Mérleg kutya minél nagyobb családi közösségben él, annál boldogabb. Egyenesen létszükséglet a számára, hogy „falkához” tartozzon. Ebből adódóan könnyen alkalmazkodik, s csak nagyritkán agresszív. Azt mondhatnánk, hogy általában egyetlen kutyában sincs annyit tapintat és megértés a gazdája rigolyái, szélsőséges hangulatai iránt, mint az ilyen jószágban. Mindig megérti az őt körülvevő emberek és állatok stílusát, magatartását, mert kifejezetten keresi a harmóniát. Éppen ezért többnyire ösztönösen igazodik mások elvárásaihoz, hangulataihoz.
A Mérleg jegyében született kedvenc rendszerint jó egészségnek örvend, ám a veséje nagyon érzékeny a különféle betegségekre, különösen a megfázásra és a gyulladásokra. De az egész ágyék- és medenceöv veszélyeztetett nála. Ezért nem árt, ha bizonyos előjelekre odafigyel a gazda, és idejében cselekszik!
Melyek ezek? Vizsgáltassa ki négylábú barátját, ha azt tapasztalja, hogy feltűnően sokat iszik és sokszor, nagy mennyiségű vizeletet ürít, ha nehezen vizel vagy ellenkezőleg: nem képes visszatartani vizeletét. Feltűnően bűzös lehelet, étvágytalanság, testsúlycsökkenés mind-mind olyan bajlós jelek, melyek jelentkezésekor haladéktalanul keressük fel az állatorvost!
A Mérleg kutyák egyébként általában elsősorban akut betegségekben szenvednek, amik hirtelen törnek rájuk. Ilyenek például a fertőzések és a különféle sérülések. Gondos ápolás mellett azonban hamar meggyógyulnak.
Összefoglalva: A Mérleg eb szép küllemű, kényelemszerető, tiszta, jó természetű, csak nagyon ritkán agresszív. Könnyen alkalmazkodik minden helyzethez és élőlényhez. Kifejezetten társas lény. Érzékeny a veséje, az idegrendszere és az ágyéka.

A Mérleg gazda

Akárcsak a hasonló jegyben született eb, a Mérleg ember is igazi társasági lény. Ha például foglalkozására nézve politikus: eszményi képviselője, szószólója mindenfajta érdekközösségnek, csoportosulásnak. Az ilyen ember ideális békéltető is. Ha a vita a holtpontra jut, a Mérleg előbb-utóbb megoldja a problémát, mégpedig úgy, hogy salamoni döntést hoz.
A Mérleg nem az a típus, aki megtartja magának a gondolatait. Mindig keresi az érintkezést az aktív emberekkel, megértő közönséggel, amely tevékenyen hozzájárul a társalgáshoz. Társaságban a Mérleg a középpont. Rendkívül kellemes megjelenésű és kedvelt beszélgetőpartner. Szellemes és gunyoros, de sohasem durva vagy sértő.
Sokat ad a formákra, s nagy súlya van nála a ruha- és divatkérdéseknek. Éppen ezért arra törekszik, hogy négylábú barátja is „divatos” és „jó megjelenésű” legyen. Ilyenformán különösen sok öröme telhet például az elegáns orosz agárban, a feltűnő méretű és megjelenésű leonbergiben, az extra küllemű és viselkedésű basenjiben, avagy az ugyancsak nem mindennapi látványt nyújtó nápolyi masztiffban.
A Mérleg hobbija is sokszor összefügg a jó ízléssel, a divattal, például antik tárgyak gyűjtésével, belsőépítészettel. Mindenesetre ne olyan hobbit - és ne olyan fajtájú ebet! - válasszon, mely túlságosan kemény munkát igényel vagy sok „piszokkal” jár.
Ne bajlódjon például gubancos-nemezes szőrzetű komondorral, óangol juhászkutyával és általában olyan hosszú bundájú ebekkel, melyek szőrzete mindennapos, gondos, alapos ápolást kíván! Tudniillik könnyen megeshet, hogy hamarosan megbánja választását, és elmegy a kedve az egésztől, ha rádöbben, hogy hobbija egyszer csak munkává „fajul”.
A Mérlegek elsősorban a Kosokkal harmonizálnak, de jól illenek hozzájuk a másik két levegőjegy, az Ikrek és a Vízöntő csillagzata alatt született kutyák is. A fentebb ajánlott fajtákat kiegészíthetjük a különleges színű és küllemű kerry blue terrierrel, az ellentmondásos érzelmeket kiváltó kínai meztelen ebbel és az ugyancsak vegyes véleményeket provokáló angol bulldoggal vagy a shar-peivel, azaz a kínai harci kutyával.


Híres Mérleg kutyabarátok
  • Brigitte Bardot (1934. szeptember 28.)
  • Friedrich Nietzsche (1844. október 15.)
  • Fridtjof Nansen (1851. október 10.)
  • Liszt Ferenc (1811. október 22.)
  • Déry Tibor (1894. október 18.)

(Szöveg, a szerző engedélyével: Veress István - Kutya horoszkóp)


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..