KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Katonai tiszteletadással temetik a hős kutyákat

Katonai tiszteletadással temetik a hős kutyákat

Szerző: Videokedvenc | 2012. március. 09. 14:10


Amerikában több száz rendőrkutya áll a bűnüldözés szolgálatában. Ezek a kutyák az európai gyakorlattól eltérően nem csak egy, vagy két területre vannak kiképezve, hanem a nyomkövetéstől kezdve a robbanószer megkeresésén át a gazdáját fenyegető rossz fiú letartóztatásáig mindenre képesek. Nem véletlen hát, hogy hihetetlenül szoros kapcsolat alakul ki a rendőr, és kutyája között. Ez olyannyira igaz, hogy kölcsönösen akár az életüket is feláldoznák egymásért.


Roscót rablók lőtték agyon.



A képen a gazdájával, Glenn Thompson rendőrtiszttel.


 Csak a tavalyi évben 86 rendőrkutya halt hősi halált az USA-ban! Amikor pedig egy rendőrkutya elpusztul, - nem ámítás – katonai tiszteletadással temetik el! Míg Magyarországon egyelőre nincs kulturált megoldása a rendőr - és katonakutyáink porhüvelyének méltó elhelyezésére, addig az USA-ban szinte ugyanúgy búcsúztatnak el egy rendőrkutyát, mint ha a gazdája halt volna hősi halált. A szertartás ideje alatt helikopterek kőröznek, de ugyanúgy felsírnak a skót dudák, eldörrennek a díszsortüzek, és természetesen nem hiányzik az összehajtogatott amerikai zászló átadása sem a családtagoknak! Mintha egy rendőrtől vennének végső búcsút!
 A K9 kommandó címmel tavaly megjelent kutyás bestseller könyv egyik főszereplője, Rosco vérbeli akciófilmbe illő jelenet során üldözött egy rabló bandát. Aztán hirtelen torkolattűz villant, Rosco pedig – mint ahogyan tanították -, ugrott… A kutya felsikított. Még élt, amikor kórházba rohantak vele, de már az életét nem sikerült megmenteni. Rosco temetésén nem csupán Fort Myers rendőrei voltak ott, hanem egész Florida képviseltette magát. Két- és négylábú rendőrök díszsorfala között tette meg az utolsó útját… A temetés után az egyik helyi lap megkérdezte az adófizető állampolgárait, hogy nem tartják-e túlzásnak, hogy a súlyos adóforintjaikat ilyen temetésekre költik. A válasz egyértelmű nem volt, emberek ezrei gondolták úgy, ez a legkevesebb, amennyivel tartoznak a hős rendőrkutyának. A temetés után aztán a helyi iskolások gyűjtést indítottak a város négylábú zsaruinak. A befolyt pénzen golyóálló mellényeket vásároltak nekik! A kisebb városokban az sem ritka, hogy a lakosság adományaiból tud a rendőrség kutyát vásárolni. Az amerikaiak ugyanis jóval nagyobb biztonságban érzik magukat, ha tudják, hogy a kétlábú zsaruk mellett rendőrkutyák is vigyáznak rájuk.

 A videóban Schultz, a rendőrkutya temetése látható. Schultz, egy üldözés során veszítette életét. A hős kutya dísztemetést kapott.
 



 

Ha érdekelnek a rendőr-, katona-, vagy kommandós kutyák, látogass el a  www.k9kommando.hu oldalra, vagy a K9 című könyv Facebook oldalára.

Szöveg: Kovács Violetta



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..