KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / 5 tuti trükk, amivel a lakásban is lefáraszthatod kutyád

5 tuti trükk, amivel a lakásban is lefáraszthatod kutyád

Szerző: Videokedvenc | 2012. szeptember. 13. 16:06


A kutyának minden nap szüksége van mozgásra! Nem számít milyen hideg, vagy mennyire sötét van kint, legalább egyszer át kell mozgatni az állatot a nap folyamán. Ha a zord őszi időjárás elriaszt a természettől, akkor ez a cikk neked szól! 5+1 tipp, amivel a lakásban tudod lefárasztani kedvenced!


1. Lépcsőzés



A társasházban élők számára a legkézenfekvőbb feladat, a lépcsőzés. Nem kell mást tenni, mint a kutyus legkedvesebb játékát elhajítani legalább két emelet magasságból. Két-három kör után tutira földig ér a nyelve!


2. Lézer pointer

Ez az egyik legegyszerűbb módszer, amivel úgy lehet mozgásra bírni az állatot zárt térben, hogy a gazdinak egy csepp verejtékébe se kerüljön. Nem kell hozzá más, mint egy pár száz forintos eszköz, az úgynevezett lézer pointer. Meglátod milyen könnyen rá tudod venni a kutyát, hogy megpróbálja becserkészni a mozgékony piros pontocskát!

3. Agility a szobában

Jelölj ki egy pályát a lakás legnagyobb helységében, és tréningezd az állatot, mintha egy agility versenyre készülnétek! A lényeg, hogy a kutya azon az útvonalon közlekedjen, amit kijelöltél a számára. Igénybe veheted a család gyermekeinek játékait, úgy mint hullahopp karika, vagy ugrókötél.

4. Dolgoztasd meg az ételért!

Rejtsd el kedvenc eledelét a szőnyeg alá, az ajtó mögé, vagy más furmányos helyre a lakásban! Az állat annyira el lesz foglalva a zsákmány levadászásával, hogy nem csak fizikálisan, de pszichésen is kifárad és egyúttal az aktuális étkezésen is túl lesz. Hát nem zseniális ötlet?

5. Futópad

Nem veszélytelen a módszer, és valószínűleg kevés háztartásban található meg, de hatásos és midnenképpen gyors megoldás a kutya lefárasztásához. Az állatot mindenképpen hozzá kell szoktatni a számára életidegen tárgyhoz. Ne dobjátok mély vízbe, eleinte csak a leglassabb fokozatra állítsátok. Jutalomfalattal ösztönözzétek, és pórázzal segítsétek! Ha stabilan áll a futópadon, lehet fokozni a tempót.

+1. Kötélhúzás

Bevett gyakorlat a kutyatartók körében a kötél vagy rongy húzatása a kutyával. Az ember ezt csupán játéknak gondolja, valójában nagy kockázatot rejt magában. Ez a játék kihozza az állatból a ragadozót, a felfokozott érzelmi állapotban pedig akár neki is mehet a gazdájának a felbőszült állat. Ha nem alakult ki kellő bizalom ember és állat között, akkor ne végezzétek sűrűn ezt a gyakorlatot, mert a nagyobb testű kutyák erejét képtelen kompenzálni az ember!

(forrás: cesarsway.com)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..