KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Hihetetlen: Kutyatársa segít a nagybeteg golden retriever gyógyulásában

Hihetetlen: Kutyatársa segít a nagybeteg golden retriever gyógyulásában

Szerző: Videokedvenc | 2012. november. 10. 11:00


Tanner, a golden retriever árva volt, vak és súlyos bélműködési zavarok gyötörték. Az orvosok már lemondtak róla, amikor az életébe csöppent Blair, a labrador leányzó. A megdöbbentő gyógyulást a dokik sem akarták elhinni!


(fotó: yahoo.com)



Tanner egy szeretetre méltó, hűséges golden retriever úr, aki hosszú ideig az egyetlen támasza volt idős gazdijának. Egy borús őszi napon azonban a gazdi életét vesztette, így a súlyosan beteg Tanner egy helyi állatkórházba került az egyesült államokbeli Tulsa városában, majd ezután rohamosan romlani kezdett az állapota.

„Tanner teljesen vak volt, amikor hozzánk került, és súlyos belgyógyászati zavarok gyötörték. Nem képes a bélműködését és a húgyhólyagját kontroll alatt tartani, ezért a legváratlanabb pillanatokban ürít. Így nem lehet őt örökbe adni, és sajnos a gyógyszeres terápia sem javított az állapotán. Már azon gondolkoztunk, hogy jobb lenne neki a mennyországban a gazdi mellett.” – nyilatkozta Tanner kezelőorvosa Dr. Mike Jones.

Tanner élete nem sokkal később gyökeres fordulatot vett. A menhelyre bekerült egy szeretetre éhes labrador leányzó, Blair. Őt az utcán találták, egy pisztolyból kilőtt golyó sebesítette meg. Az egyik napon olyan dolog történt, ami még a sokat látott munkatársakat is megdöbbentette. A két sérült test és lélek egymásra talált.

„Tanner és Blair minden előjel nélkül összejöttek. Blair hamar érzékelte, hogy Tanner vak, így a pórázát a szájába vette és úgy vezette körbe-körbe az udvarban. Két-három hét elteltével megtörtént a csoda: Tanner állapota rohamosan javulni kezdett. Bár valószínűleg nem lesz már teljesen egészséges, jóval kevesebbszer piszkít maga alá. Nincs rá orvosi magyarázat. Ez a szeretet ereje!” – mondta megdöbbenve a kutyusok kezelőorvosa.

Az állatkórház dolgozói nem hajlandóak külön-külön örökbe adni őket. Mint mondták, ők ketten együtt egy egész. Csak olyan gazdik jelentkezését várják, akik megértik és tiszteletben tartják Tanner és Blair különleges kapcsolatát.

Valószínűleg az idős gazdi küldte szeretett kutyája mellé Blairt, hogy élete hátralévő részében olyan erős támasza legyen, mint amilyen Tanner volt neki.


(forrás: all-creatures.org)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..