KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Hangos ugatás a Hungexpon

Hangos ugatás a Hungexpon

Szerző: Videokedvenc | 2013. május. 21. 14:07


Hazai siker született a május 16 és 19 között megrendezett Kutya Világkiállításon: Koroknai József Bottom Shaker My Secret nevű bobtailját találta a legszebbnek a zsűri a négynapos kiállítás végén.




Ugatástól volt hangos a Hungexpo: az apró szőrgombócoktól a behemót bundazsákig minden féle és fajta eb képviseltette magát a harmadjára megrendezett Kutya Világkiállításon. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által szervezett fővárosi látványosság hihetetlen számban mozgatta meg a hazai és külföldi gazdikat: a több mint 18 ezer ebből csak Magyarországot 3374 különböző fajta képviselte. A farkcsóválást csak néha szakította meg a tömegben egymásra morduló ugatás: az izgalom szinte tapintható volt, a tét pedig nem kicsi. Egy-egy elnyert díj komoly tekintélyt és hatalmas elismerést jelent mind a gazdi, mind a kutya számára - beindultak tehát a szőrkefék, támadott a tupír, az izgatott kutyatulajdonosok pedig minden trükköt bevetettek annak érdekében, hogy kedvencük elnyerje a zsűri elismerését.


A legnagyobb számban golden retrieverek és amerikai staffordshire terrierek vállalták a megmérettetést: csütörtökön a terrierek, tacskók, spitzek és ősi típusú kutyák léptek fel, a péntek a pinscherek, molosszerek, és schnauzerek felvonulásával telt, szombaton a kopók és rokonfajtáik, a vizslák, társasági kutyák versenyeztek, vasárnap pedig a juhász- és pásztorkutyák, retrieverek, hajtókutyák, vízi vadászkutyák és agarak zárták a nívós programot.
.
 
Az eredmények pedig magukért beszélnek: a világ legszebb kutyájának egy magyar bobtailt választott az értő zsűri. Koroknai József Bottom ShakerMy Secret nevű kutyája farkcsóválva verte a mezőnyt, a győztesnek járó díjat pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a vasárnapi záróeseményen. Ám a magyar sikerek ezzel még nem értek véget: a legszebb pásztorkutya Balla József Ráró Óhungarikum néven törzskönyvezett, hatéves komondora lett, a vadászkutyák közül pedig Miczek Zsófia drótszőrű magyar vizslája, a találóan elnevezett Zöldmáli Írisz zsebelte be a komoly elismerést.

A négynapos, csaholástól hangos eseményen minden korosztály megtalálta a hozzá illő programot: a hatalmas tömegben megjelent érdeklődők a felelős állattartásról, és az állatvédelemről hallgathattak előadásokat, az obedience világbajnokság, a frisbee világkupa, az őrző-védő, agility és dogdancing bemutatók pedig mindenki számára egyértelművé tették, miért a kutya az ember legjobb barátja.

A Kutya Világkiállításon készült fotóinkat a facebook oldalunkon nézhetitek meg.





 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..