KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Bohókás négylábúak varázsolták el a közönség szives

Bohókás négylábúak varázsolták el a közönség szives

Szerző: Videokedvenc.hu | 2014. október. 17. 08:48


Kiskutyák messze hangzó vidám csaholása, a bejáratnál sorukra váró türelmes gazdik és türelmetlen négylábúak egyként jelezték, nem mindennapi program helyszíne a római-parti Holiday Beach Hotel elegáns strandja. Az utolsó szeptemberi hétvégén rendezte meg Kis Hegedüs Réka a ProPplan Csivava Majálist, valamint a Yorki Fesztivált.


Szombaton az ennivalóan cuki csivavák bóklásztak a strand gyepén, vasárnap pedig az élénk yorkshire-terrierek uralták a terepet. A Csivava Majális kicsit megkésett időpontja nem riasztotta el a fajta rajongóit, mint ahogyan másnap a Yorki Fesztivál is "telt házat" vonzott. A mindig kellemes szórakozást, tréfás meglepetéseket tartogató kutyás partykon kívül, szerepe lehetett ebben a napfényes, kora őszi időjárásnak is.



 

Megkérdeztük Rékát, mi sarkalta őt, hogy vállalta az egymás utáni napokkal járó rendezés rizikóját és fáradtságát:

- Ötödik éve szervezek ilyen találkozókat, és talán elmondtam már, Joey a kutyusom, ez a nagyon szeretni való eb, indított arra, hogy először összehozzam a csivavák kedvelőit. Hozzásegítve a kutyatartókat, hogy büszkélkedhessenek kedvencükkel, miközben okosodnak is a kutyakiképzők ismertetései és a kutyadoki tanácsai által. Nem kell bizonygatni, hogy a kistestű kutyusok mindennél alkalmasabbak a nagyvárosi lakásokban való tartásra, így kerültek képbe számomra a yorkik. Már csak egy lépés hiányzott, hogy hozzáfogjak a Black & White Dog Party megszervezéséhez, amely szintén ugyanitt, a fekete-fehér kutyák bemutatkozásáról szól.

- Mi a különbség a hagyományos kutyaszépségverseny és a show-elemekkel tűzdelt vetélkedőid között?
- Nagyon is sok. Ez elsősorban nem a tenyésztők és a pedigrés fajkutyák gazdáinak, illetve ebeinek szakmai megmérettetése, hanem olyan jó hangulatú versengés, amelyen bármely kutyus bemutathatja, mit tud produkálni engedelmességben, gyors futásban, esetleg egy agility-pályán, s persze a külső, az ápoltság is mérlegelés tárgya. Olykor nem a legszabályosabbak, viszik el a pálmát.

Ami pedig a megjelenteket illeti, számos ismert sztárral lehet találkozni a közönség soraiban (mint például Bíró Icával, Bálint Antóniával, Hamvai PG-vel, Kulcsár Edynával, Larion Zoéval, vagy éppen Vajna Tímeával. Itt életkorra, nemre, társadalmi helyzetre tekintet nélkül mindenki egyforma – a hűséges négylábú barátaink szeretetében!

A szokásos gyorsasági és szépségversenyek mellett, néha megmosolyogtató látványosság volt a „kutya ki mit tud”, a tréfás kvíz-kérdések pedig a gazdák talpraesettségét tették próbára. A helyes válaszokat adók természetesen jutalomban részesültek, éppen úgy, mint a különféle versenyek helyezettjei és győztesei, valamint a tombolasorsolás nyertesei. A jutalmakról a gondoskodott. A kutya-gazdi fotózkodás felvételeinek ellenértékét becsületkasszába lehetett elhelyezni, az összegyűlt összeg pedig az Elveszett Állatok Alapítvány számára lett átutalva.

A jelenvoltak jólétéről - nem a kutyáknak, hanem gazdáiknak - a hotel helyszínen felállított melegkonyhás büfépultja gondoskodott, a kényelemről a heverők, napozóágyak és strandszékek. Az általános jó hangulatról pedig mindaz a kedvesség, olykor bájos esetlenség, amely a kutyusok spontán produkcióiból fakadt.



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..