KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Borzalmas! Így eszik a kutyahúst a Távol-Keleten! Csak erős idegzetűeknek!

Borzalmas! Így eszik a kutyahúst a Távol-Keleten! Csak erős idegzetűeknek!

Szerző: Videokedvenc | 2012. április. 17. 17:20


Az európai kultúrában tabu a kutyahús fogyasztása, de a távol-keleti országokban legalább annyira közkedvelt étel, mint idehaza a csirke, vagy a marha. Kínában és a Fülöp-szigeteken ennél jóval merészebb fogásokat is az asztalra tesznek.




Kutya

A kutya rendkívül közkedvelt étel a Távol-Keleten, főleg Kínában és a Fülöp-szigeteken sláger. De nem csak az ilyen egzotikus tájakon szokás az ebek fogyasztása. Kanadában, Franciaországban, Lengyelországban, és Németországban is ettek ebeket a világháború idején, ma azonban komoly állatvédő szervezetek próbálják a kutyák jogait védeni. Sajnos az ázsiai országokat ez nem igazán hatja meg, ott továbbra is nemzeti eledel a kutyahús.



Kígyó
Kínában különleges gyógyító erőt tulajdonítanak a kígyóvérnek. Közép-Jakartában például él egy Kobra névre hallgató sámán, akinek meggyőződése, hogy a csúszómászó vére szív- és érrendszeri, valamint emésztőrendszeri betegségekre a legkiválóbb orvosság, ebből pedig óriási üzletet csinált a térségben. Ázsia több részén a férfivé válás szimbóluma a kígyóvér fogyasztása, mivel szerintük javítja a szexuális teljesítőképességet, és a férfi állóképességét.



Ökör
Kínában az ökörpénisz is szimoblikus jelentéssel bír. Hainan városában ez az egyik legnépszerűbb étel, elsősorban azért, mert a férfiak meg vannak győződve arról, hogy az ökörpénisz fogyasztása – akárcsak a kígyóvér - növeli szexuális potenciáljukat. Az orvosok szerint ez a feltételezés teljességgel alaptalan.



Patkány
Ázsiai településeken (főleg Észak-Koreában) a patkány mindennapi étek, főleg az olyan helyeken, ahol elképesztő szegénység uralkodik, és nincs mit enniük az embereknek. Errefelé nem ritka, hogy befőttes üvegben rizsborral tartósítják a rágcsálókat.



Majom
Listánkon minden bizonnyal a legbizarrabb étel az élő majom agyveleje. Nem csak Indana Jones vagy Hannibal Lecter (bár ő emberi szürkeállományt csócsált) fogyasztott belőle, hanem a Fülöp-szigetek lakói is előszeretettel falatozzák. Ez viszont rendkívül veszélyes, hiszen orvosi vizsgálatok bizonyították, hogy a Creutzfeld-Jacob szindróma kifejlődését elősegíti, ami egy gyógyíthatatlan, az esetek többségében halálos kimenetelű betegség, amely az emberi agyat támadja meg. Arról nem is beszélve, hogy szegény majmok közben mit élhetnek át.



(forrás: G.I. Joh blog)


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..