KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Az internet hatalma: Hazakerült a halottnak hitt vak kutya

Az internet hatalma: Hazakerült a halottnak hitt vak kutya

Szerző: Videokedvenc | 2012. október. 26. 22:11


Szemek nélkül született, ezért kidobták. Új családja óriási szeretetben nevelte, de elkóborolt otthonról, egy hónapig volt távol, halottnak hitték. Egy internetes hirdetés vezette haza a védtelen állatot.


(fotó: globalanimal.org)



Stevie Oedipusz Wondernak nem egy mindennapi eb! Egyrészt azért, mert szegény kutyus szemek nélkül jött a világra, ezért vizuális élményei egyáltalán nincsenek az őt körülvevő világról, másrészt pedig elmondhatja magáról, hogy feltámadt a halálból! A hihetetlen történet egy évvel ezelőtt történt.

Stevie születési rendellenessége miatt hamar gazdik nélkül találta magát. Fogyatékossága miatt kidobták őt otthonról, de ezen a tragédián át kellett  esnie, hogy szerető családra találjon. A San Antonióban élő Gutierrez házaspár fogadta őt örökbe, akik gyermekükként nevelték a látássérült ebet.

Közös életük mérhetetlen szeretetben telt, de sajnos a kutyus egyik pillanatról a másikra eltűnt. A gazdik  mindenhol keresték, de a kutya fogyatékossága miatt már kezdtek lemondani róla. Eközben azonban járókelők rátaláltak a szabadon kószáló ebre és bevitték a legközelebbi állatmenhelyre.

Az állatmenhely gondozói hirdetést adtak fel egy ismert internetes portálon, és tulajdonképpen a sors másodszor is visszafizette Stevie-nek, hogy szemek nélkül jött a világra. Különös ismertetőjegye miatt ugyanis egyszerűbb volt visszatalálnia az őt gyászoló családohoz. Gutierrezék közeli ismerőse a lehető legjobb pillanatban talált rá a a vak kutya hirdetésére, Stevie-t már éppen elaltatni készültek. Az eltévedt kutyus egy hónapig volt a kutyamenhely fogságában.

“Elmondani sem tudjuk mennyire hiányzott nekünk. Borzasztóak lettek volna a mindennapok nélküle. Amint megláttam őt a menhelyen és a nevén szólítottam, azonnal kitörő ugatásba kezdett. Ő is nagyon örült, hogy újra megtaláltuk egymást.” - nyilatkozta Stevie gazdija, Belinda Gutierrez.

Stevie valóban nem mindennapi kutya, mindent túl él, minden szituációból jól jön ki, de jó szándékú emberek nélkül ma már valószínűleg nem élvezhetné gazdija gondoskodását.
Ha úgy érzed, te is szívesen tennél valamit a menhelyi állatokért, akkor ne légy rest! A közösségi oldalakon már egy megosztással is segítheted a menhelyi állatokat, elképzelhető, hogy pont ez az apró gesztus segít egy szerető család újra egyesülésében.

(forrás: globalanimal.org)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..