KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Ez az öt legjobb házőrző kutyafajta

Ez az öt legjobb házőrző kutyafajta

Szerző: Videokedvenc | 2012. április. 24. 14:15


A kutya nem csak egy játékszer, hanem elsősorban társ. Az egyik legszerethetőbb tulajdonságuk az a feltétel nélküli ragaszkodás, amivel viseltetnek a gazdi iránt. Ők még az életüket is feláldoznák a mi jólétünkért. A videokedvenc top 5-ös rovatában most olyan ebeket szedtünk össze, melyeknek a vérében van a területőrzés. Ők igazi házőrző kedvencek!




Abruzzói juhászkutya

A legismertebb olasz nyájőrző kutya. Többféle elnevezése ismeretes: maremann, közép-olasz juhászkutya, abruzzói juhászkutya. Nagytermetű, rusztikus, de igen kellemes küllemű, hosszú, dús bundájú, rendszerint hófehér kutya. Idősebb korában a fülén elefántcsont-, illetve világos citromszín jelenhet meg. Feltehetően Közép-Ázsiából származik; közei rokona a pireneusi hegyi kutyának, valamint a magyar kuvasznak. Egyesek szerint az orosz ovcsarka és a mi komondorunk is rokonai közé tartozik, de ez nem bizonyítható. Szilárd szervezetű, szívós, erős, "szigorú" természetű, de kiegyensúlyozott idegrendszerű, megbízható eb, ok nélkül sohasem támad. Kiváló házőrző és testőr.


Argentin dog
Az argentin tenyésztők egyetlen nemzetközileg is ismert - és napjainkra már igencsak elterjedt - kutyafajtája. Sokoldalú kemény, harcias, „veszélyes” munkakutya. Eredetileg harci kutyaként szerzet hazájában elismerést, de foglyok kisérésére, őrzésére, bűnözők féken tartására is használták, továbbá nagyvadra - főleg pumára - vadásztak vele. Napjainkban kiváló házőrző és testőr. Nagyon rámenős, harapós, de „családi körben” kedves, megbízható eb. Mindenesetre tartása, nevelése, kiképzése tapasztalt, erélyes és következetes gazdát követel.


Komondor
Ősi magyar pásztorkutya. Hatalmas termetű, igen eredeti, impozáns, méltóságteljes megjelenésű eb, a magyar puszta egykori "oroszlánja". Végtelenül nyugodt, megfontolt, már-már lustának tűnik, ám mindent és mindenkit szemmel tart, s ha kell, villámgyorsan és elszántan reagál: ellenállhatatlan, mindent elsöprő rohammal dönti le lábáról ellenfelét. A nap legnagyobb részét fekvéssel, szunyókálással tölti, de közben minden neszre figyel. Éjszaka viszont szünet nélkül mozgásban van, ébersége egy percre sem lankad el. Önálló, büszke, ugyanakkor engedelmes, gazdáihoz végtelenül ragaszkodó állat.


Moszkvai őrkutya
Hatalmas termetű, masszív felépítésű, nehéz csontozatú kutya. A fajta a szentbernáthegyi és a kaukázusi juhászkutya keresztezéséből született. Sikerült egyesíteni benne a szentbernáthegyi kiegyensúlyozott vérmérsékletét, intelligenciáját, higgadt megbízhatóságát a kaukázusi legendás szilajságával, támadókészségével. A moszkvai őrkutya kiváló házőrző, szófogadó, tanulékony, könnyen képezhető, ugyanakkor bátor, rámenős, idegenekkel szemben erőteljesen bizalmatlan testőr.


Staffordshire bullterrier
Legendásan harcos múlttal rendelkező fajta. Egyesíti magában a terrier gyorsaságát a bulldog kitartásával és makacsságával s természetesen fellelhető benne mindkettő bátorsága. Az emberekkel barátságos, a gyerekekkel kiváltképpen jó a kapcsolata. Mindamellett harcos múltja helyenként fel-felvillan: éber házőrző, megbízható védő. Kölyökkorától fogva kemény kézre van szüksége hogy fajtája minden előnyös oldalát kibontakoztató, kellemes kísérővé váljék.




 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..