KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / A leghűségesebb társak: 4 kutya, akik az életüket kockáztatták a gazdiért

A leghűségesebb társak: 4 kutya, akik az életüket kockáztatták a gazdiért

Szerző: Videokedvenc | 2012. szeptember. 17. 11:07


Egy mondás szerint az ember legjobb barátja a kutya, és ez bizony így is van. Ő az aki akkor is szeret, ha éppen rossz kedved van, ha nem vitted el aznap sétálni, vagy sokat hagytad egyedül. Hűségét akkor is bizonyítja, amikor a legváratlanabb helyzetekkel találod szemben magad, legyen az betörő, vagy egy támadni készülő vadállat.


(fotó: Illusztráció)



Staten Islanden egy csomagküldőnek öltözött betörő csengetett Justin Becker ajtaján, és megpróbált bejutni a házba. Amikor a férfi rájött, hogy valójában egy bűnözővel áll szemben, aki ki akarja fosztani, megpróbálta kilökni a küszöbön és becsukni az ajtót, ám az a dulakodás közben fegyvert rántott. A történet minden bizonnyal szomorú véggel került volna a másnapi lapokba, ha nincs ott Kilo, Becker 12 éves pitbullja, aki a veszélyt észlelve ugatni kezdett, majd kettőjük közé ugrott, hogy testével óvja a gazdit, így a lövés a kutyát találta el Becker helyett. A golyó gellert kapott az állat koponyacsontján, és a torkán keresztül távozott, ám a hős ebet végül sikerült megmenteni. Bár a bűnöző elszökött, a történet így is szerencsés véget ért, hiszen Kilo és gazdája is túlélte a támadást.

A hétéves Michelle Lynch és kétéves kishúga, Kaylee Ausztráliában élnek a szüleikkel. A két kislány az udvaron hintázott, amikor River nevű kutyájuk hangos ugatás mellett a gyerekek felé rohant - először senki nem értette az állat furcsa viselkedését, de minden világossá vált, amikor River rávetette magát a hinta körül tekergő barnakígyóra. A fűben lapuló állatot a gyerekek a játék hevében nem látták meg, és nagy a valószínűsége, hogy a történet tragédiával végződik, ha River nem veszi észre a lányokat fenyegető veszélyt. A harc során a kígyó megharapta Rivert, aki pár órán belül teljesen lebénult, de a család még idejében kórházba vitte, ahol megkapta az ellenanyagot, így a 18 hónapos kutya teljesen felépült.

Egy 11 éves kanadai kisfiú, Austin Forman a házuk mögött játszott golden retrieverével, Angyallal, amikor egy puma tűnt elő szinte a semmiből, és rátámadt. Mindez olyan gyorsan történt, és kisfiú annyira megrémült, hogy már nem tudott reagálni, négylábú barátja azonban megtette helyette. Angyal a ragadozóra vetette magát, hogy megvédje gazdáját, és valószínűleg az életét is feláldozta volna, ha közben a zajra nem fut be az udvarra egy arra járó rendőr, aki lelőtte a pumát. Angyal ugyan súlyosan megsérült, de meg tudták menteni az életét, Austinnak pedig - az ijedtségen kívül - nem esett baja.

Sajnos ennél tragikusabban végződött annak a hűséges ebnek a sorsa, aki az öngyilkosság elől mentette meg szeretett gazdiját. A 48 éves kazah férfi megelégeve a földi létet, saját akaratából akart véget vetni életének. Mielőtt a sínekre feküdt volna, még benyakalt egy üveg vodkát és a vasúti sínekre feküdt. Kedvence azonban nem nézte tétlenül gazdája vesztét, erőszakkal levonszolta őt a sínekről, ám a gazdi helyett ő keveredett a vágányra, egy vonat pedig halálra gázolta. A felelőtelen gazda kórházba került, két bordatöréssel és vállsérüléssel úszta meg a történetet.
 


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..