KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / 10 dolog, amit meg kell tanulnod a házikedvencedtől

10 dolog, amit meg kell tanulnod a házikedvencedtől

Szerző: Videokedvenc | 2012. november. 28. 14:31


Nemcsak a háziállat tanulhat tőlünk emberektől, hanem mi is tanulhatunk az állatoktól. Figyeld meg kedvenced viselkedését és néhányat próbálj meg egy-két szokást átvenni tőle. Hidd el, nemcsak az egészségedre, a közérzetedre is jó hatással lesz.




1. Csak egy dologra koncentrálj!

Amikor a kutya csinál valamit, azt maximális koncentrációval teszi. Nincs semmi, ami kizökkenthetné őt a munkavégzésből. Stanfordi kutatók bebizonyították, hogy a több dolog azonos időben történő elvégzése jelentősen csökkenti az emberek koncentrációját és hatékonyságát.  Az első lecke tehát, amit érdemes a kedvenctől megtanulni, hogy egyszerre csak egy dologra koncentrálj!

2. Szundítsd egyet napközben!
Még nem láthattál olyan állatot, amelyik reggeltől estig megállás nélkül pörög, mert ilyen nincs! Egy kis szunyókálás mindegyiknek belefér a napirendjébe. Könnyű nekik, gondolhatnánk,  nem kell egész nap robotolniuk a munkahelyen. Éppen ezért ha lehet, legalább a hétvégén iktassunk be egy kis sziesztát, hiszen egy korábbi 24 ezer főt vizsgáló tanulmány szerint a napközben szunyókálóknál 37%-kal kevesebb az esély szív- és érrendszeri megbetegedésekre, emellett pedig növeli a koncetrációt és a teherbírást is.

3. Sétálj minden nap!
Teljesen mindegy, hogy két vagy négy lábad van, a sétálás a legegyszerűbb módja a kalória égetésnek és a keringés serkentésének. Akkor miért is hagynád ki, amikor ráadásul ezek mellet hatékony terápia a depresszió, a cukorbetegség, a csontritkulás, a túlsúly és bizonyos ráktípusok megelőzésében is.

4. Élj a pillanatnak!
Ez az egyik legfontosabb lecke, amit az állatoktól megtanulhatunk. Mit számít a múlt, miért izgat a jövő, ha a jelent nem tudod megélni? A harvardi egyetem kutatói a „A vágyakozó elme, boldogtalan elme” című tanulmányukban bebizonyították, hogy az ember aktivitás közben a legboldogabb, ezzel szemben az ábrándozás, agyalás, és aggodalmaskodás szembeötlően lélekromboló hatással van ránk.

5. Ne légy haragtartó!
Ez a lecke automatikusan következik az előzőből. Ha megtanultál a pillanatnak élni, akkor a múlt fájdalmain sem rágódsz. Ne légy hát haragtartó! A stressz és harag visszafojtása bizonyítottan kárt tesz a tüdőfunkcióban, a szív- és érrendszeri elváltozásokat eredményezhet.

6. Légy kíváncsi!
Egy állat minden érzékszervével vizslatja környezetét, a legapróbb változásokat is észreveszi és érdeklődve fordul feléjük. Ez is egy olyan lecke, amit érdemes tőlük adaptálni. Az emberek nyelvén ezt élethosszig tartó tanulásnak hívjak. Pszichilógiai tanulmányok kimutatták, hogy a kíváncsiság, képességeink állandó fejlesztése szellemi frissességről tanúskodik.
7. Vizet igyál, ha szomjas vagy!Az állatok nem isznak mindenféle sportitalt intenzív mozgás után, és az embereknek sem lenne szükségük rá. Egy kiadós edzés után a víz tökéletesen hidratálja a szervezetet, segítik az izmok regenerációját anélkül, hogy plusz kalóriát vinnének a szervezetükbe a magas cukortartalmú italokkal.

8. Mutasd is ki, ha szeretsz valakit!Az állatok nem csinálnak nagy ügyet az érzelmeik elrejtéséből, nem paráznak rá arra, hogy mi történik akkor, ha nem kapják vissza olyan intenzíven, mint ahogyan adták. Egyszerűen csak szeretnek, teljes lényükkel. Ezt a leckét nagyon fontos lenne, hogy az emberek a magukévá tegyék.

9. Nyújts gyakran!Ébredés után a házikedvencek legelső dolga az izmaik nyújtása. Ettől sokkal frissebben indul a napod, és később fittnek érzed majd magad.

10. Élvezd a szabad levegőt!Nem unod egész nap a monitort bámulni? Tényleg úgy érzed, hogy egy másik képernyő bámulásával le tudod ereszteni a fáradt gőzt? Ugyan már! Mozdulj ki egy kicsit, élvezd a természte szépségeit, menj el a családdal kirándulni. Ettől majd megjön az életkedved, sokkal fittebb leszel, és a bársonyosan simogató napsugaraknak köszönhetően rengeted D-vitaminhoz juthatsz. Az okostelefonodat jobb ha kikapcsolod, és előhívod magadban a listánk negyedik leckéjét.

(forrás: pets.webmd.com)



 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..